Njaga kesehatan nganggo diet sayuran lan woh-wohan
Sayuran lan woh-wohan rong perkara sing ora bisa dipisahake. Loro-lorone mengandung vitamin lan mineral, uga serat sing perlu awak saben dina. Sawetara vitamins lan mineral penting sing ana ing sayuran lan woh-wohan yaiku vitamin A, vitamin C, vitamin E, magnesium, seng, kalium, fosfor, lan asam folat. Bahan kasebut bisa uga ketemu karo kabutuhan nutrisi, sing uga migunani kanggo nyegah macem-macem penyakit. Contone, kalium ing pisang bisa mbiyantu nyuda tekanan darah tinggi, ngurangi risiko mundhut massa tulang, lan nyegah watu ginjel.
Serat ing sayuran lan woh-wohan uga penting banget kanggo nyegah macem-macem penyakit, kayata penyakit jantung, diabetes, stroke, lan penyakit sing gegayutan karo sistem pencernaan. Iki amarga serat bisa mbantu sampeyan ngedhunake kolesterol ala, ngontrol tingkat gula getih, nyerna sistem pencernaan, lan nggawe sampeyan luwih puas supaya ora overeat.
Isi sayur lan woh nutrisi adhedhasar werna
Werna warna sing ana ing sayuran lan woh-wohan uga diarani nduweni makna saben loh. Iki tegese:
Sayuran abang lan woh-wohan (kayata tomat lan tembikar) ngemot lycopene. Lycopene iki bisa mbantu awak nglawan kanker tartamtu, kayata kanker prostat, lan uga penyakit jantung.
Sayuran ijo lan woh-wohan (kayata bayem, kale, lan brokoli) ngandhut lutein lan zeaxanthin. Zat loro kasebut bisa mbiyantu nyegah penyakit mata, kayata katarak.
Sayur-sayuran lan woh-wohan sing biru lan ungu (kayadene terong lan blueberry) sing ngandung anthocyanin. Anthocyanins uga bisa mbantu awak supaya ora nyegah kanker.
Sayuran putih lan woh-wohan (kayadene cauliflower) ngemot sulforaphane. Zat iki uga bisa nglindhungi awak saka macem-macem jinis kanker.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar
Terima klasih kunjunganya