10 Manfaat Coklat kanggo Kesehatan
1. Nyegah Kanker Coklat ngandung senyawa sing disebut pentameric procyanidin utawa pentamer, sing serves kanggo nyegah panyebaran sel kanker. 2. Nglindhungi kulit Miturut ilmuwan Jerman, flavonoid sing ditemokake ing coklat nduweni peran kanggo njaga kulit saka sinar UV saka srengenge. 3. Ngewangi Kesehatan Brain Coklat ngandhut antioksidan vitamin C lan flavonoid karo komponen utama kayata Polifenol catechin, epicatechins, lan procyandins sing bantuan otak sehat lan sistem gemeter, uga kanggo nyegah karusakan sing disebabake dening radikal bebas. Kajaba iku, coklat uga bisa ningkatake tingkat serotonin ing otak sing bisa ningkatake efisiensi otak lan memori. 4. Njaga Kesehatan Jantung Flavonoid sing ana ing coklat, kayata epicatechin lan asam gallic banget efektif kanggo njaga kesehatan jantung. Banjur, senadyan asam stearat dadi asam lemak jenuh, nanging ora nyedhaki tingkat kolesterol, bisa uga nyuda kasempatan serangan jantung. Sifat antioksidan saka flavonoid uga njaga jantung saka karusakan sing disebabake dening radikal bebas. 5. Nyetel swasana ati Coklat uga ngandhut kafein (sanadyan ora minangka akeh minangka warung) yaiku alkaloid, theobromine lan phenylethylamine, kang banget efektif ing ngatur swasana ati. Coklat uga ngandhut tryptophan sing nduweni efek menenangka, utamane ing kasus-kasus stres utawa ing kondisi sing nyebabake emosi ora dikontrol.
6. Managing Blood PressureFlavonoid ing coklat ngandhut Polifenol kayata catechins, epicatechins, lan procyandins sing dianggo kanggo nambah tingkat oksida nitrat ing getih, saéngga ngewangi kanggo njaga tekanan getih.7. Protection saka campur tangan MbebayaniIsi Polifenol, flavonoid lan vitamin C sing ana ing coklat yaiku antioksidan sing serves kanggo nyilikake efek saka free radikal lan waras karusakan disebabake radiations obyek mbebayani. isi uga banget efektif ing kelainan gadhah mboten saget ngarsane lan pangrungon, otak, kamudhunan macular, lan kelainan neurologikal nyegah.
8. Marasake awakmu Pain watuk lan coldsIng ngarsane vitamin C, alkaloid lan flavonoid sing ana ing coklat ono gunane kanggo ngobati watuk lan colds. asam lemak kayata asam stearic, asam palmitic lan asam oleic ing iku uga ono gunane kanggo ngurangi perih tenggorok disebabake watuk ngengkel.
9. Nyegah DiabetesCoklat ngandhut alkaloid kayata kafein nduweni rasa pait. Bitterness alkaloid serves kanggo neutralize gula ing getih. Uga stimulates ing metune saka rempelo lan insulin kang bakal bantuan tingkat gula darah.Tambah 10. Energyasam lemak kayata asam stearic lan asam palmitic (loro kebak) lan asam oleic (unsaturated) mbantu kanggo gain bobot lan nyedhiyani energi.
Efek Sampingan Browning Berlebihan
Coklat nduweni kalori lan gula dhuwur. Mulane, yen wong ing diet utawa pengin ngilangi bobot, iku dianjurake supaya ora ngonsumsi coklat gedhe banget. Kajaba iku, tingkat gula sing ditemokake ing coklat bisa dadi sabab tumrap sirah gigi yen dikonsumsi kanthi terus-terusan.
Ana studi sing nuduhake yen coklat bisa nimbulake osteoporosis. Sinau, diterbitake ing The American Journal of Nutrition Clinical, wis ngenalake hubungan antara mangan coklat lan kepadatan tulang. Sinau nyimpulake yen "wanita lawas sing ngonsumsi cokelat saben dina nduweni kerapatan tulang sing luwih murah"
1. Nyegah Kanker Coklat ngandung senyawa sing disebut pentameric procyanidin utawa pentamer, sing serves kanggo nyegah panyebaran sel kanker. 2. Nglindhungi kulit Miturut ilmuwan Jerman, flavonoid sing ditemokake ing coklat nduweni peran kanggo njaga kulit saka sinar UV saka srengenge. 3. Ngewangi Kesehatan Brain Coklat ngandhut antioksidan vitamin C lan flavonoid karo komponen utama kayata Polifenol catechin, epicatechins, lan procyandins sing bantuan otak sehat lan sistem gemeter, uga kanggo nyegah karusakan sing disebabake dening radikal bebas. Kajaba iku, coklat uga bisa ningkatake tingkat serotonin ing otak sing bisa ningkatake efisiensi otak lan memori. 4. Njaga Kesehatan Jantung Flavonoid sing ana ing coklat, kayata epicatechin lan asam gallic banget efektif kanggo njaga kesehatan jantung. Banjur, senadyan asam stearat dadi asam lemak jenuh, nanging ora nyedhaki tingkat kolesterol, bisa uga nyuda kasempatan serangan jantung. Sifat antioksidan saka flavonoid uga njaga jantung saka karusakan sing disebabake dening radikal bebas. 5. Nyetel swasana ati Coklat uga ngandhut kafein (sanadyan ora minangka akeh minangka warung) yaiku alkaloid, theobromine lan phenylethylamine, kang banget efektif ing ngatur swasana ati. Coklat uga ngandhut tryptophan sing nduweni efek menenangka, utamane ing kasus-kasus stres utawa ing kondisi sing nyebabake emosi ora dikontrol.
6. Managing Blood PressureFlavonoid ing coklat ngandhut Polifenol kayata catechins, epicatechins, lan procyandins sing dianggo kanggo nambah tingkat oksida nitrat ing getih, saéngga ngewangi kanggo njaga tekanan getih.7. Protection saka campur tangan MbebayaniIsi Polifenol, flavonoid lan vitamin C sing ana ing coklat yaiku antioksidan sing serves kanggo nyilikake efek saka free radikal lan waras karusakan disebabake radiations obyek mbebayani. isi uga banget efektif ing kelainan gadhah mboten saget ngarsane lan pangrungon, otak, kamudhunan macular, lan kelainan neurologikal nyegah.
8. Marasake awakmu Pain watuk lan coldsIng ngarsane vitamin C, alkaloid lan flavonoid sing ana ing coklat ono gunane kanggo ngobati watuk lan colds. asam lemak kayata asam stearic, asam palmitic lan asam oleic ing iku uga ono gunane kanggo ngurangi perih tenggorok disebabake watuk ngengkel.
9. Nyegah DiabetesCoklat ngandhut alkaloid kayata kafein nduweni rasa pait. Bitterness alkaloid serves kanggo neutralize gula ing getih. Uga stimulates ing metune saka rempelo lan insulin kang bakal bantuan tingkat gula darah.Tambah 10. Energyasam lemak kayata asam stearic lan asam palmitic (loro kebak) lan asam oleic (unsaturated) mbantu kanggo gain bobot lan nyedhiyani energi.
Efek Sampingan Browning Berlebihan
Coklat nduweni kalori lan gula dhuwur. Mulane, yen wong ing diet utawa pengin ngilangi bobot, iku dianjurake supaya ora ngonsumsi coklat gedhe banget. Kajaba iku, tingkat gula sing ditemokake ing coklat bisa dadi sabab tumrap sirah gigi yen dikonsumsi kanthi terus-terusan.
Ana studi sing nuduhake yen coklat bisa nimbulake osteoporosis. Sinau, diterbitake ing The American Journal of Nutrition Clinical, wis ngenalake hubungan antara mangan coklat lan kepadatan tulang. Sinau nyimpulake yen "wanita lawas sing ngonsumsi cokelat saben dina nduweni kerapatan tulang sing luwih murah"
Tidak ada komentar:
Posting Komentar
Terima klasih kunjunganya